Al sinds onze start op 1 juli 2016, zijn wij bij Silene Uitvaart toegewijd aan het creëren van een afscheid dat recht doet aan het unieke leven van iedereen die ons verlaat.

Read more …

Op zaterdag 5 november vindt het evenement 'Als de liefde niet bestond' plaats, wat Silene Uitvaart mede-organiseert. 

Read more …

Wij zijn partner geworden van hospice Beukenrode. Hiervoor hebben wij een schildje mogen ontvangen.

Read more …

Voor al uw vragen rondom het afscheid, zoals: Wat kunt u vooraf al bepalen? Hoe ontlast u uw nabestaanden in die verdrietige tijd? Kunt u uw eigen uitvaartbegeleider kiezen?

Read more …

Bij verdriet horen tranen. Maar waarom eigenlijk? Hebben tranen enig nut? Voel je je na een enorme huilbui echt beter dan daarvoor? En als dat zo is, waarom huilen dieren dan niet?

Read more …

Rouwadvertenties worden steeds persoonlijker. Nabestaanden kiezen er regelmatig voor om hun gevoelens uit te drukken met poëzie of songteksten. Een inspirerende en troostrijke bloemlezing.

Read more …

De puberteit is op zich al een lastige periode. Maar als een tiener ook nog te maken krijgt met ver-lies in de directe omgeving, wordt het helemaal zwaar.

Read more …

Als vrouwen met vage klachten naar de huisarts gaan, denkt die niet meteen aan hartproblemen.

Read more …

Het lijkt een paradox, eenzaam zijn in Nederland. We zijn immers een van de dichtst bevolkte lan-den ter wereld.

Read more …

Het leven ten volle benutten, hoe doe je dat? Maurice Wiegman (49) kwam door een spierziekte op 36-jarige leeftijd in een rolstoel terecht.

Read more …

Er zijn geen vaste kleuren
het is niet blauw of geel
je kunt in rood ook zeggen

Read more …

De etnische stam Tana Toraja, woonachtig op het Indonesische eiland Sulawesi, staat bekend om zijn kostbare en uitbundige begrafenisrituelen.

Read more …

Bij het bankje onder de appelboom waar opa zo graag zat, op de zee waar hij jarenlang als visser actief was, in het bos waar hij zo graag wandelde...

Read more …

Op 2 november gedenken we wereldwijd de zielen van overleden dierbaren. Sinds de twaalfde eeuw heet deze dag Allerzielen.

Read more …

Dromen over de dood en overleden dierbaren is soms angstig, maar kunnen in werkelijkheid veel vertellen over je innerlijk.

Read more …

De aanslagen in Parijs en Brussel, de dood van Johan Cruijff, de neergeschoten MH17. Rampen en gebeurtenissen als deze beleven we, zo wijst de praktijk uit, collectief. 

Read more …

Het komt maar al te vaak voor dat familieleden geen idee hebben van de wensen van hun dierbare in de laatste levensfase. Praten over de dood en de aanloop ernaartoe voelt ongemakkelijk, zeker als het nog niet zo ver is.

Read more …