Opbaring

Het tonen van de overledene

Opbaren kan op verschillende plaatsen, doorgaans wordt er voor gekozen om iemand thuis of in een uitvaartcentrum / familiekamer op te baren. Maar het is ook mogelijk om een overledene op te baren in bijvoorbeeld een kerk, clubhuis of verenigingsgebouw. Een overledene moet altijd worden gekoeld, tenzij er thanatopraxie (vorm van balseming) is toegepast op het lichaam. Bij een thuisopbaring kan eventueel gebruik gemaakt worden van speciale koelingen die het lichaam op de juiste temperatuur houden.

De overledene kan in bed, in een kist of op een opbaarplank worden opgebaard. De opbaring kan met diverse zaken worden aangekleed zoals bloemen, kaarsen, muziek etc. Soms wordt een (persoonlijk)voorwerp in de kist of tussen de handen geplaatst. Om een zo vertrouwd mogelijk gevoel te geven kan men er ook voor kiezen om het eigen deken van de overledene in de kist te leggen.

Familiekamer Silene

Afscheid nemen & je thuis voelen
Familiekamer Silene biedt de mogelijkheid om in de dagen voor de uitvaart 24 uur per dag bij uw dierbare te zijn. Familiekamer Silene is zo ingericht dat u er zich in deze drukke en emotionele dagen een beetje ‘thuis’ zult voelen. Het is voorzien van Wifi, TV, audioapparatuur en airconditioning. Er is ook een keuken waar u koffie en thee kunt zetten of iets te eten kunt opwarmen. Voor kleine kinderen is een speciaal hoekje ingericht om wat te spelen of te knutselen. Als u dat wenst, kunt u de kamer inrichten met wat persoonlijke spulletjes. Net als thuis kunt u hier eventueel ook uw condoleancebezoek ontvangen. Zo kunt u samen met uw kinderen, familie en vrienden in een intieme en huiselijke omgeving een persoonlijke invulling geven aan het afscheid.

Familiekamer Silene
Rijsenburgerplaats 27
2685 GA Poeldijk

logo silene familiekamer